Over de auteurs

 

 

 

Stacey Lannert is schrijfster, spreekster en fitnessinstructrice. Stacey is nog maar kort geleden vrijgelaten uit de gevangenis, waar ze achttien jaar vastzat na het lossen van een fataal schot op de man die haar van haar achtste tot haar achttiende had verkracht. Die man was haar vader. Stacey heeft altijd het vermogen behouden om van het leven te houden en ervan te leren, hoewel ze werd veroordeeld tot onvoorwaardelijk levenslang. De gouverneur gaf haar in 2009 strafvermindering en zes dagen later verliet ze de gevangenis. Stacey heeft haar fysieke vrijheid gekregen in een ultiem gebaar van vergiffenis.

Emotioneel vrij was Stacey al, ook al zat ze gevangen. Dankzij de kracht van liefde en vergiffenis richtte ze een zinvol leven in achter de tralies. Ze hielp ongelukkige tieners de kracht vinden om uit te komen voor hun misbruik via het Outreach-programma. Ze hielp zelfs een aantal van hen om hun kwelgeesten juridisch te vervolgen. Stacey trainde ook hulphonden voor gehandicapten via de non-profitorganisatie C.H.A.M.P. Terwijl ze haar steentje bijdroeg aan een betere wereld concentreerde ze zich ook op vergiffenis.

Vol compassie, hoop, deemoed en zelfs humor reist Stacey stad en land af om haar ervaringen te delen met studenten. Ze spreekt onder andere over manieren om seksueel en emotioneel geweld te herkennen en wat eraan gedaan kan worden, over het belang van openheid, de waarheid spreken en je nooit schamen voor wie je bent, over de kracht van hoop, vergiffenis en het helpen van anderen en over de manier waarop het rechtssysteem omgaat met seksueel geweld en vrouwen.

In mei 2009 bracht Stacey haar boodschap over aan 40 miljoen mensen toen ze een half uur te gast was in de Oprah Winfrey Show. Stacey was ook te gast in Nancy Grace, 20/20, Larry King Live, Montel Williams en vele andere programma’s. Ze heeft een populaire, actieve non-profitorganisatie en een website opgezet – HealingSisters.org – met het doel om andere slachtoffers te helpen waar ze maar kan. Stacey is in staat haar verhaal te delen. Ze gelooft dat niemand een slachtoffer is, wat er ook gebeurt. Als we werken aan onszelf en een betere wereld, kunnen we allemaal overwinnaars worden.

Ze woont in St. Louis in de staat Missouri.

 

Kristen Kemp begon op haar zestiende te schrijven. Haar artikelen verschenen in Glamour, Self, Men’s Health en vele andere media. Ze heeft vijftien boeken voor jongeren geschreven voor uitgeverij Scholastic. Ze geeft schrijftrainingen in New York en op het internet. Kristen heeft een blogsite voor ouders (BaristaKids.com) opgezet in haar woonplaats en momenteel is ze ook redactrice van HealingSisters.org. Ze is gediplomeerd vrijwilliger op het gebied van de opvang van slachtoffers van huiselijk geweld. Ze woont in Montclair in de staat New Jersey met haar man, een meisjestweeling en een zoon.